Κοίτα ποιος μιλάει!

Όπως ήταν αναμενόμενο η ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι κατέχει μετοχές της Lamda Development. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε απάντηση των αναληθών, ανακριβών και προσβλητικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που αφορούν τη δήθεν εμπλοκή της εταιρείας μας στην αγορά μετοχών της εταιρείας Lamda Development, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

Η εταιρεία ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, λειτουργεί δε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπό τις διατάξεις του Ν. 2778/1999 περί Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας - Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και άλλες διατάξεις.

Η εταιρεία ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Development, ουδέποτε κατείχε, ή κατέχει μετοχές της εν λόγω εταιρείας.

Το παρόν προσυπογράφεται απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τα οποία προσωπικά ούτε κατείχαν ούτε κατέχουν μετοχές της εταιρείας Lamda Development».

Σχετικά με το αν τα δημοσιεύματα που αφορούν ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι ανακριβή, αυτό θα φανεί εν καιρώ. Ο χρόνος μέσα στο χρηματιστηριακό λαβύρινθο αποκτά άλλη διάσταση.

Σχετικά με το αν τα δημοσιεύματα είναι αναληθή, ας το πουν στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος χτες το βράδυ στη Βουλή ανέφερε: «Υπάρχει ένα ελβετικό fund, σε αυτό συμμετέχει ένας Έλληνας που λέγεται Νάτσης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας. Αυτό το fund αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της κ. Λάτση. Επίσης μετοχές αγόρασαν άλλα δύο funds του εξωτερικού. Αυτός ο Έλληνας που είναι συνιδιοκτήτης του ελβετικού fund έχει βάλει χρήματα ο ίδιος σε ένα ελληνικό fund που λέγεται Orilina. Σε αυτό το Ελληνικό fund είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς , ο κ. Στέλιος Ζαβός και η κυρία Ξαφά. Το fund Orilina δεν έχει αγοράσει μετοχές της κ. Λάτση. Ένας από τους επενδυτές του του Orilina για δικό του λογαριασμό έχει αγοράσει μετοχές της κυρίας Λάτση».

Τα έγραψα και παραπάνω για τον Τρύφωνα Νάτση. Δεν «έβαλε λεφτά στην Orilina», είναι ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Orilina, οπότε αν αγόρασε αυτός μετοχές, τότε αυτές ανήκουν και στις εταιρείες του, άρα και στην Orilina.

Σχετικά με το αν τα δημοσιεύματα είναι προσβλητικά για τα μέλη του Δ.Σ. της Orilina, ας μου επιτραπεί να εξηγήσω τι είναι προσβλητικό. Προσβλητικό είναι να το παίζει άσχετος κάποιος που έχει υπηρετήσει επί 18 χρόνια στη θέση του Γενικού Διευθυντή και του επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης μίας συστημικής τράπεζας. Άρα σημαίνει ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τραπεζική κρίση που κατέστρεψε την Ελλάδα και την έβαλε στα Μνημόνια. Διότι η κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν οικονομική, αλλά ξεκάθαρα τραπεζική. Οι τράπεζες κατέρρευσαν και μπήκαμε στα Μνημόνια, όχι η χώρα. Στις τράπεζες κατέληξαν όλα τα δανεικά που φορτώθηκε η χώρα μέσω των Μνημονίων, όχι στην οικονομία, στους μικρομεσαίους, στην αγορά, στους πολίτες. «Οι τράπεζες πρέπει να διασωθούν» φώναζαν όσοι διαχειρίστηκαν τα Μνημόνια.

Την ώρα που άνθρωποι αυτοκτονούσαν από τα χρέη, έμπαιναν σε ψυχιατρεία, πουλούσαν το κορμί τους μάνες  για να ταΐσουν τα παιδιά τους, τα διευθυντικά στελέχη των 4 συστημικών τραπεζών που κατέστρεψαν τη χώρα, φόρτωναν τις τσέπες τους με ιλιγγιώδη bonus.

Προσβλητικό είναι όταν κάποιο τέτοιο στέλεχος, γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια ποιοι πήραν δάνεια που αδυνατούν να ξεπληρώσουν, ποιοι έχουν τα φιλέτα που θα αναγκαστούν να τα ξεπουλήσουν όσο – όσο, ποιοι θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους και θα τις αρπάξουν τα funds στο 10% της τιμής τους, παραιτείται το 2018 από τη θέση του στην τράπεζα και πιάνει δουλειά στο πολυεθνικό fund Brevan Howard, το οποίο ιδρύει στην Ελλάδα το fund Orilina και καταλήγει μέλος του Δ.Σ. της Orilina που γνωρίζει από πρώτο χέρι πλέον ποια επένδυση αξίζει και την αγοράζει μπιρ παρά.

Αυτό θεωρώ προσβλητικό για τους Έλληνες που πνίγηκαν στην κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες. Αυτό θεωρώ απάνθρωπο και πρόστυχο. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να νιώθουν προσβεβλημένοι από τέτοιους ανθρώπους κι όχι αυτοί οι επαγγελματίες πιστολάδες των διεθνών κερδοσκόπων.

Ξέρετε τι άλλο είναι προσβλητικό, απάνθρωπο και πρόστυχο; Να είσαι ο αδελφός του πρωθυπουργού που πούλησε το Ελληνικό στο ένα τρίτο της τιμής του σύμφωνα με τους εκτιμητές. Και δεν φτάνει που το έκανε αυτό ο αδελφός σου, αλλά στη συνέχεια εμφανίζεσαι εσύ ως μέλος του Δ.Σ. ενός fund που έχει εμπλοκή στη μεταπώληση μέρους του Ελληνικού στο 5% της αξίας των μετοχών που πωλήθηκαν.

Αυτά, για να μην τρελαθούμε. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα ηθικής από εκείνους που φροντίζουν να τη δολοφονούν καθημερινά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...