Να σας ζήσει το ουδέτερο

Στο συνδρομητικό NETFLIX έκανε πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου η τηλεοπτική σειρά «Το Κλαμπ των Μπέιμπι-σίτερ». Πρόκειται για την ιστορία μιας ομάδας εφήβων κοριτσιών που αποφασίζουν να παρέχουν οργανωμένα υπηρεσίες φύλαξης μωρών και παιδιών. Η υπόθεση βασίζεται σε μία σειρά νεανικών βιβλίων που είχε κυκλοφορήσει το 1990.

Επειδή, όμως, το 1990 είναι … αιώνες μακριά, το NETFLIX αποφάσισε να εντάξει κάποια σύγχρονα στοιχεία. Ένα από αυτά είναι και η περίπτωση ενός μικρού αγοριού που όμως η μαμά του ανακάλυψε ότι θέλει να είναι κορίτσι και το μεγαλώνει σαν πριγκίπισσα (δεν ειρωνεύομαι, το σενάριο το λέει). Η μπέιμπι σίτερ, λοιπόν, αναλαμβάνει να φυλάει αυτό το παιδάκι που γεννήθηκε ως  αγοράκι και μεγαλώνει ως κοριτσάκι.

Η μαμά του ανακάλυψε ότι ο γιος της θέλει να είναι κόρη όταν ήταν 1,5 χρονών κι ένα βράδυ που πήγε στο κρεβάτι του ένιωσε ότι τα πόδια του ήταν παγωμένα. Σήκωσε την κουβέρτα, είδε ότι το παιδί είχε βγάλει τις πυτζάμες του και φορούσε ένα παντελόνι από μία μεγάλη κούκλα και επειδή το παντελόνι ήταν στενό, έκοβε την κυκλοφορία του αίματος και γι’ αυτό ήταν κρύα τα πόδια του (σοβαρά, έτσι λέει η «υπόθεση»).

Το καλύτερο είναι ότι η «υπόθεση» είναι βασισμένη σε «αληθινή ιστορία», όπου οι γονείς που είναι «συντηρητικοί χριστιανοί» ανακαλύπτουν ότι ο γιος τους θέλει(;), θέλουν(;) να είναι κόρη, το αποδέχονται και τα βάζουν με τη «συντηρητική χριστιανική κοινότητα». Αν δε με πιστεύετε, πατήστε εδώ να δείτε την εξομολόγηση της πραγματικής οικογένειας με τίτλο «Είχα 4 αγόρια ώσπου το ένα μού είπε ότι θέλει να είναι κορίτσι».

Εν πάση περιπτώσει, η μπέιμπι σίτερ στην αρχή δεν ξέρει πώς να χειριστεί το θέμα, το συζητά με την κολλητή της που της λέει το εξής σοφό: «Είναι σαν είσαι αριστερόχειρας και να θέλουν οι άλλοι να γράφεις με το δεξί χέρι. Επειδή όμως όλοι θέλουμε να ταιριάζει το έξω μας με το μέσα μας, θα συνεχίσεις να γράφεις με το αριστερό». Πάλι αν δε με πιστεύετε διαβάστε εδώ τον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίο το κοινό υποδέχτηκε αυτή τη σοφή απάντηση. Θα διαβάσετε επίσης ότι στις επίσημες ιστοσελίδες όπου οι θεατές βαθμολογούν τις σειρές, τα επεισόδια με το αγοράκι – κοριτσάκι επιβραβεύτηκαν με τη μεγαλύτερη βαθμολογία που υπήρξε ποτέ καθώς το θεωρούν «επιτέλους κάτι φρέσκο» και ότι η LGBTQ+ κοινότητα κυριαρχεί στην κανονικότητα. 

Να μη σας αφήσω δίχως βιντεάκια. Λοιπόν, στο απόσπασμα που θα δείτε από το επεισόδιο που προβλήθηκε στο NETFLIX, το αγοράκι – κοριτσάκι αρρώστησε και πήγε στο νοσοκομείο. Φυσικά φοράει πυτζαμούλες με ρίγα «Ουράνιο Τόξο». Μπαίνουν, λοιπόν, οι γιατροί, αρχίζουν τα χαριεντίσματα «τι έχει το αγοράκι μας;» και τι «έπαθε ο μικρός μας άντρας εδώ;», το αγοράκι-κοριτσάκι ταράζεται, η μπέιμπι σίτερ βγάζει έξω τους γιατρούς και τους μαλώνει λέγοντάς τους να μην κοιτάζουν τι λένε τα χαρτιά τους και τα διαγράμματά τους, αλλά τι λέει η πραγματικότητα και η πραγματικότητα «αν τη βλέπετε» είναι ότι πρόκειται για κοριτσάκι και αν την αντιμετωπίζετε σαν αγοράκι τη στρεσάρετε και την αναστατώνετε. Αυτά! Ορίστε, δείτε το

 

Σε άλλο απόσπασμα, άλλου επεισοδίου, το αγοράκι-πριγκίπισσα δείχνει τα ρουχάκια του – όλα ροζ φουστανάκια – στη μπέιμπι σίτερ του και η μαμά του το κοιτάζει συγκινημένη. Ορίστε και αυτό

 

Τελειώνοντας, να σας πω ότι η σειρά έχει καταγοητεύσει το κοινό και όποιος τολμήσει να εκφράσει ενστάσεις, σχεδόν τον επικηρύσσουν ως εγκληματία. Το συνδρομητικό κανάλι NETFLIX  έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 183 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως ενώ στην περίοδο της καραντίνας που επιβλήθηκε σε διάφορες χώρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απέκτησε άλλα 15,8 εκατομμύρια συνδρομητών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...