Ο κορονοϊός καταπίνει επιστήμονες

 

Θα θυμάστε ότι προ ημερών είχε γίνει σάλος με τις δηλώσεις για τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στα παιδιά από τη χρήση μάσκας. Τις δηλώσεις εκείνες τις είχε κάνει ο Αναστάσιος Χατζής, MD, PHd, Παιδίατρος - Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, το οποίο ανήκει στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Μάλιστα, στη σελίδα του Παιδικού Κέντρου Αθηνών είχε δημοσιεύσει και το εν λόγω άρθρο του ο κ. Χατζής.

Πηγαίνετε λοιπόν σήμερα στο google και αναζητήστε το συγκεκριμένο άρθρο της συγκεκριμένης σελίδας. Δηλαδή πατήστε αυτό

και θα σας βγάλει αυτό


Πάει το άρθρο! Για να δούμε όμως τι γίνεται αν ψάξουμε τον ίδιο τον κ. Χατζή για να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί του στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών. Πάμε στο google, πατάμε αυτό

και μας βγάζει αυτό

 
 

Πάει κι ο κ. Χατζής! Τσουπ! Εξαφανίστηκε, τον κατάπιε ο κορονοϊός. Δηλαδή τώρα τι έγινε ρε παιδιά; Ένας επιστήμονας με τέτοιο κύρος ώστε να του εμπιστευτούν τη διεύθυνση της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο ιδιωτικο νοσοκομείο της χώρας, πάει έτσι εύκολα; Τιμωρήθηκε διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις; Αυτή είναι η ελευθερία της επιστήμης; Αυτή είναι η ελευθερία της έκφρασης, του λόγου και της άποψης;

Κι αν εγώ έχω τον κ. Χατζή παιδίατρο για τα παιδιά μου και μου πει να μη φοράνε μάσκα και το γράψω στο facebook, θα βρεθώ κατηγορούμενος για «παρότρυνση προς τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας»; Θα βάζω σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; Σοβαρά τώρα;

Δηλαδή ο κ. Τσιόδρας όταν στις 9 Απριλίου δήλωνε ότι «Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας διότι η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που δίνει στον γενικό πληθυσμό δεν βοηθά» ήταν ή όχι επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία; Εκείνη η δήλωσή του δεν αποτελούσε παρότρυνση προς τους πολίτες να μη φορούν μάσκες; Γιατί τώρα δεν τον καλεί ο εισαγγελέας σε απολογία, αλλά καλεί όσους εφαρμόζουν εκείνη την πρόταση του κ. Τσιόδρα;

Και δεν ήταν μόνο ο κ. Τσιόδρας, φυσικά. Ήταν όλοι οι λοιμωξιολόγοι που συμμετέχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που εμφανίζονταν κάθετα αντίθετοι στη χρήση μάσκας.

Από πότε η λοιμωξιολογία και η Ιατρική γενικά απέκτησαν κολεξιόν; Στην κολεξιόν Χειμώνα-Άνοιξη δεν φοριέται η μάσκα, αλλά στην κολεξιόν Καλοκαίρι- Φθινόπωρο θεωρείται απαραίτητο αξεσουάρ. Τι λέτε μωρέ; Επιστήμονες ή μόδιστροι είστε τελικά;

Και δε μου λέει τίποτα το επιχείρημα «Μα ο Τσιόδρας λέει αυτά που αποφασίζει ο ΠΟΥ». Αν είναι μόνο να τα λέει, ας βάλουν να τα λέει η Πετρούλα που έλεγε τον καιρό στο STAR να κάνουν και χάζι οι παππούδες. Έβγαινε και τα έλεγε ο κ. Τσιόδρας, διότι υποτίθεται ότι υιοθετούσε και συμφωνούσε απόλυτα με αυτά που ανακοίνωνε ο ΠΟΥ. Το επιστημονικό του κύρος έντυνε τις ανακοινώσεις που έκανε. Πότε λοιπόν είχε δίκιο; Σε ποια κολεξιόν; Τότε ή τώρα;

Κι επειδή όλο το θέμα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας το έχει πάρει πάνω του ο Νίκος Σύψας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, ας θυμηθούμε πάλι τι έλεγε τον Φεβρουάριο


Φυσικά, το να εξαφανίζονται επιστήμονες επειδή διαφωνούν με τις γενικές κατευθύνσεις του ΠΟΥ και της φαρμακοβιομηχανίας, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο και τα θύματά του είναι πολλά. Επιτρέψτε μου ένα παράδειγμα, που ακούει στο όνομα Didier Raoult.

Γάλλος Καθηγητής Μικροβιολογίας, που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες. Το 1984, ο Raoult δημιούργησε τη μονάδα Rickettsia στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille (AMU). Διδάσκει μολυσματικές ασθένειες στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aix-Marseille. Από το 2008, είναι διευθυντής του Unité de Recherche sur les Maladies Infectieuses et Tropicales Emergentes (Μονάδα Έρευνας για τις μολυσματικές και τροπικές αναδυόμενες ασθένειες), η οποία απασχολεί περισσότερα από 200 άτομα.

Ο Didier Raoult ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου κτηρίου για να φιλοξενήσει το Institut hospitalo-universitaire (IHU) Méditerranée Infection. Το IHU Mediterranée Infection, που άνοιξε στις αρχές του 2017, είναι εξειδικευμένο στη διαχείριση και τη μελέτη μολυσματικών ασθενειών και συνδυάζει διαγνωστικές, θεραπευτικές, ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες.

Στον Didier Raoult απονεμήθηκε το "Grand prix de l'Inserm" το 2010, το " Grand Prix Scientifique de la Fondation Louis D. " του Institut de France το 2015, ενώ μοιράστηκε το βραβείο 450.000 ευρώ με τον βιολόγο Chris Bowler από το Institut de Biologie de l'Ecole Normale Supérieure στο Παρίσι. Το γένος βακτηρίων Raoultella ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του. Απίστευτα ιδιόρυθμος ως άνθρωπος, αλλά κορυφαίος επιστήμονας.

Αυτός, λοιπόν, ο Didier Raoult  είχε την ατυχία να ανακοινώσει ότι και για την πρόληψη και για τη θεραπεία από τον COVID-19 μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης. Δύο φάρμακα φτηνά που κυκλοφορούσαν ήδη στην αγορά και μπορούσαν να παραχθούν σε τεράστιες ποσότητες με μικρό κόστος. Η Διεθνής Εταιρεία Αντιμικροβιακής Χημειοθεραπείας στάθηκε απέναντί του, λέγοντας ότι η μελέτη του Didier Raoult "δεν πληροί το πρότυπο της Εταιρείας". Οι έρευνες πάντως συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία, σε δείγμα 3.737 ασθενών με COVID-19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έγκαιρη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη οδηγεί σε σημαντικά καλύτερα κλινικά αποτελέσματα και ταχύτερη μείωση του ιικού φορτίου από άλλες θεραπείες.

Μετά από όλα αυτά, πάει κι ο Didier Raoult! Τον εξαφάνισαν. Ούτε σε επιτροπές τον καλούσαν, στέρεψε κι από χρηματοδότηση, αλλά κανείς μα κανείς δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αμφισβητήσει τις γνώσεις, την εμπειρία και το επιστημονικό του κύρος. Τον σέβονται ως επιστήμονα, αλλά ως εκεί. Έλα, όμως, που ο Didier Raoult έκανε την έκπληξη και τους έβαλε πάλι σε μπελάδες.

Στις 19 Αυγούστου έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη σχετικά με τον COVID-19. Απόσπασμα εδώ και εδώ

Δείτε το βίντεο και με αγγλικούς υπότιτλους.

 

«Βρίσκουμε τώρα περισσότερα κρούσματα απ’ όσα βρίσκαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, απλώς επειδή τώρα κάνουμε περισσότερα τεστ. Αυτό που παρατηρούμε, είναι ότι η δύναμη του ιού έχει εξασθενήσει. Αυτός ο ιός που βρίσκουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση ισχύος με εκείνη που είχε ο ιός τον Μάρτιο. Αυτό μπορείτε να το δείτε κι από το γεγονός ότι ενώ βρίσκουμε περισσότερα κρούσματα, έχουμε λιγότερες νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Όσο περισσότερο πανικοβάλουμε τον κόσμο, τόσο δυσκολότερα θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Υπάρχει μία αποδιοργάνωση στη διαχείριση της κρίσης του ιού. Δεν οργανώνουμε έναν αγώνα με το να φοβόμαστε. Πρέπει να τραβήξουμε πίσω αυτούς που φοβούνται και να βάλουμε μπροστά εκείνους που έχουν θάρρος», είπε ο Didier Raoult και τρέχουν τώρα να τα συμμαζέψουν.

Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε ένα πολύ αναλυτικό και ενδιαφέρον άρθρο για τον Didier Raoult που δημοσιεύθηκε τον Μάιο στους New York Times με τίτλο «Ήταν ένας Αστέρας της Επιστήμης. Στη συνέχεια, προώθησε μια αμφισβητήσιμη θεραπεία για το Covid-19». Τα λέει όλα ο τίτλος. Δεν προωθείς τίποτα, αν δεν πάρεις την έγκριση της φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτά κατάλαβα, αυτά σας λέω. Δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να λέει τη γνώμη του. Όταν ασυλία στο λάθος έχει μόνο ο Τσιόδρας και η επιτροπή του, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Όταν όσοι τολμούν να εκφέρουν διαφορετική γνώμη από την επικρατούσα, καταπίνονται από το μαύρο σκοτάδι, τότε έχω κάθε δικαίωμα να υποψιάζομαι τα πάντα.   

Υγ: Κάποιοι νομίζουν ότι όταν κατεβάζεις ένα άρθρο από τη σελίδα σου, αυτό εξαφανίζεται. Κάνουν λάθος. Σας παραθέτω το άρθρο του κ. Χατζή όπως είχε δημοσιευτεί στη σελίδα του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, όπως και τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον FOCUS FM.



 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...