Να τους χαιρόμαστε!

Από την 1η Αυγούστου μέχρι και σήμερα 12 Αυγούστου, μόνο στη Μυτιλήνη έφτασαν 4 βάρκες με συνολικά 173 «πρόσφυγες».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πανηγυρίζει ότι αδειάζει τις δομές στα νησιά μεταφέροντας τους «πρόσφυγες» στην ενδοχώρα και δημιουργώντας παντού μουσουλμανικούς θύλακες.

Εν τω μεταξύ οι δομές στα νησιά δεν προλαβαίνουν να μειώσουν τον αριθμό των «φιλοξενουμένων» τους. Όσοι περνάνε στην ηπειρωτική χώρα, τόσοι κι ακόμη παραπάνω φτάνουν από την Τουρκία.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι ελληνικό. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, βορειοαφρικανός «πρόσφυγας» με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ιταλία, έπιασε όμηρο έναν φύλακα, τον έσυρε μέσα και κρατώντας ένα μαχαίρι προσπαθούσε να τον «θυσιάσει» κόβοντάς του τον λαιμό. Ευτυχώς ο φύλακας σώθηκε από την ιταλική αστυνομία. Ο βορειοαφρικανός συνελήφθη, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, γιατί ούτως ή άλλως είχε συλληφθεί επανειλημμένως για διάφορες επιθέσεις και αφηνόταν ελεύθερος.


 

Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ειδικά στην Ελλάδα λέγεται «Πακιστάν» και «Πακιστανοί». Λογαριασμοί Πακιστανών έχουν γεμίσει τα social με μηνύματα στήριξης στην Τουρκία όλες τις ημέρες της κρίσης με το Oruc Reis. Ορκίζονται ότι θα σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας «απέναντι στην Ελλάδα», όπως «και η Τουρκία στέκεται πάντα δίπλα μας, και όπως μας στήριξε στο θέμα του Κασμίρ», γράφουν οι Πακιστανοί και χειροκροτούν οι Τούρκοι. Εν τω μεταξύ οι Πακιστανοί είναι και εθνικιστικά φορτισμένοι αυτή την περίοδο, καθώς στις 14 Αυγούστου γιορτάζουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους. Καλό θα είναι να μην επιτραπούν και φέτος τα χάλια με τους εορτασμούς τους που είδαμε τα προηγούμενα χρονιά, μπροστά από το δημαρχείο Αθηναίων, αν και με τον Μπακογιάννη μάλλον προβλέπω να έχουν ακόμη μεγαλύτερη λαμπρότητα.

 

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο μπορούμε να δούμε κι όσο αρνούμαστε να το δούμε τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...