Ομιλεί ορθώς

 

 
Είδε κι απόειδε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και έκανε πέρα την υπομονή και την συγκαταβατικότητα, γράφοντας
 

Στέκομαι περισσότερο στο «η Γερμανία δυστυχώς προτάσσει εθνικά συμφέροντα». Αυτό έκανε πάντα η Γερμανία και πάντα με πρόστυχο τρόπο, εθνικιστικά εκφραζόμενο. Αυτή είναι άλλωστε και η αιτία που βρίσκει έδαφος όλο και μεγαλύτερο η ιδέα ότι «Η Γερμανία είναι μία χώρα που θα έπρεπε να βομβαρδίζεται κάθε 70 χρόνια δίχως να της εξηγούν το γιατί». Προσωπικά, για την ώρα, δε με βρίσκει σύμφωνο η εν λόγω ιδέα. Πάντως κατανοώ όσους την εκφράζουν. 

Πώς είναι δυνατόν να είσαι ψύχραιμος απέναντι σε μία χώρα, που ασκώντας αυτή την περίοδο την προεδρία της Ε.Ε., καταλογίζει δημόσια στην Ελλάδα παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία! Ποια; Η Γερμανία, που συνεχίζει να στέλνει άρματα, στρατιωτικά οχήματα, πυρομαχικά και υποβρύχια στην Τουρκία, απέναντι σε κάθε λογική και συμφωνία της Ε.Ε., καθώς μεγάλο μέρος αυτών των προμηθειών χρησιμοποιούνται από την Τουρκία στη Λιβύη. 

Το ακόμη πιο τρελό της υπόθεσης είναι ότι, ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας που κατηγορεί την Ελλάδα αναφέρει ότι το πλήρωμα του εφοδιαστικού σκάφους «Berlin» που ηγείται της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, παρακολούθησε στις 19 Ιουνίου περιστατικό επαναπροώθησης προσφύγων από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Το οποίο σκάφος «Berlin» είναι γνωστό και πολλάκις αποδεδειγμένο ότι συνεργάζεται με δουλεμπόρους και ΜΚΟ. 

Και εδώ ίσως, αλλά και σε πολλές ιστοσελίδες και στα social έχετε διαβάσει τα μηνύματα που ανταλλάσσονταν μεταξύ επιβατών σε βάρκες που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα με ΜΚΟ, στα οποία τους δίνεται η εντολή να κινηθούν προς το στίγμα του πλοίου «Berlin» γιατί είναι κανονισμένο να τους μαζέψει και να τους μεταφέρει σε ελληνικό νησί. Το παραδέχεται, άλλωστε και ο γερμανός υφυπουργός καθώς αναφέρει συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας ότι «Στις 4 Ιουνίου το “Berlin” διέσωσε στο Αιγαίο 32 άτομα που επέβαιναν σε λέμβο και διέτρεχαν κίνδυνο να πνιγούν». 

Μα το γερμανικό αυτό πολεμικό πλοίο δεν έχει διασωστικές αρμοδιότητες, παρά μόνο ένας χρέος: Να ελέγχει την παράνομη είσοδο μεταναστών, ως μέλος της δύναμης FRONTEX. Για οποιαδήποτε διάσωση, αρμόδιο είναι μόνο το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας. Πήρε, όμως, την πρωτοβουλία όπως κάνει πολλές φορές, να προχωρήσει χωρίς ενημέρωση σε «διάσωση» διότι ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε θαλάσσιο ταξί παράνομα εισελθόντων ατόμων στην Ελλάδα. 

Γι’ αυτό και όποιους μαζεύει, δεν τους αποβιβάζει στο επίσημο, κεντρικό λιμάνι της Μυτιλήνης, αλλά χρησιμοποιώντας τις βοηθητικές του λέμβους, τους μεταφέρει σε απόμερους κόλπους που τους υποδεικνύουν οι ΜΚΟ (όπως αποκαλούνται επισήμως οι συνεργάτες των διακινητών στην εδώ πλευρά του Αιγαίου). Εκεί, τους περιμένουν οι συνεργάτες των διακινητών από την Τουρκία και τους δίνουν οδηγίες για το πώς θα παρουσιαστούν ως πρόσφυγες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ζητώντας άσυλο. 

Αυτή είναι η Γερμανία που μας κουνάει αυστηρά το δάχτυλο. Αυτή είναι η μεγάλη προστάτιδα της Τουρκίας που της επιτρέπει να ζει παρανομώντας. Αυτή είναι η Γερμανία που απαιτεί να καθίσουμε με την Τουρκία στο ίδιο τραπέζι και να της δώσουμε όσα απαιτεί. Τίποτε δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό. Ούτε ότι “ο Χίτλερ αποκαλούσε «λαμπερό αστέρι μέσα στο σκοτάδι» τον Ατατούρκ”, ούτε ότι «ο θαυμασμός των ναζί απέναντι στην Τουρκία έφτασε σε τέτοια ύψη που κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για «αδελφοποίηση» με το Γ΄ Ράιχ – η Νέα Τουρκία και η Νέα Γερμανία αποδίδονταν σαν «δίδυμα κράτη» και ο Κεμαλισμός και ο Εθνικοσοσιαλισμός ως δίδυμα κινήματα», όπως γράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Ατατούρκ και ναζί», ο Stefan Ihrig. Δεν είναι σύμπτωση ούτε ότι οι Ναζί εμπνεύστηκαν τις σφαγές που έκαναν, από τις γενοκτονίες που είχαν διαπράξει οι Τούρκοι. 

Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί δεν βοηθούν ούτε την εξέλιξη, ούτε τη μελέτη της Ιστορίας. Όταν όμως κάποιοι λαοί και οι ηγεσίες τους, νιώθουν περήφανοι όταν εγκληματούν, τότε οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί γίνονται μονόδρομος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...