Του "έφκαλε την ψυσιή του" η μάσκα, αλλά μάλλον οι μαθητές δεν έχουν ψυχή!


Είμαι βέβαιος ότι όλοι έχετε δει το βίντεο με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Νίκο Νουρή, να βγάζει τη μάσκα του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν την άντεξε ούτε 3 λεπτά! Και σε αυτά τα 3 λεπτά την τραβούσε συνέχεια, δεν την άντεχε. Μέχρι που είπε "Θα μου βγει η ψυχή με αυτό το πράγμα", την κατέβασε και αμέσως μετά την έβγαλε.


 

Όταν είδα πρώτη φορά το βίντεο μ' έπιασε νευρικό γέλιο, καθώς την ... τσιμπούσε συνέχεια για να την τραβήξει. Και φορούσε χειρουργική μάσκα, όχι την υφασμάτινη που κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα. Και είναι ενήλικας. Και είναι και υπουργός που σημαίνει ότι πρέπει να δίνει το "καλό παράδειγμα". 

Τώρα, μετά από αυτό το περιστατικό που έγινε χτες, πώς θα μπορέσουν να υποχρεώσουν τους μαθητές στα σχολεία της Κύπρου να φοράνε τη μάσκα επί 6 ή 7 διδακτικές ώρες; Και με ποια λογική υποχρεώνουν, δηλαδή, και τους μαθητές στην Ελλάδα να το κάνουν, απειλώντας τους μάλιστα με τα ... δέοντα.

Το ότι οι χειρουργοί τη φοράνε επί ώρες στα χειρουργεία, συγγνώμη, αλλά δεν είναι ούτε σοβαρό, ούτε επιχείρημα. Και οι ανθρακωρύχοι δουλεύουν κάτω από τη γη, αλλά δε μπορείς να πεις σε κανέναν να ζήσει σε λαγούμι επειδή το αντέχουν οι ανθρακωρύχοι. Και οι οικοδόμοι δουλεύουν στο λιοπύρι με 40 βαθμούς, αλλά δε θα πεις στον μαθητή να κάνει το ίδιο, επειδή το αντέχουν οι οικοδόμοι.

Το μόνο αποδεκτό παράδειγμα είναι ότι ο υπουργός δεν τα κατάφερε με μάσκα για περισσότερα από 3 λεπτά, άρα δε μπορείς να έχεις την απαίτηση να τη φοράει ένας μαθητής για 3,5 λεπτά. Ας μην επιμείνουν άλλο στο θέμα της μάσκας κι ας μη βάζουν τον νέο "Τσιόδρα" να μας προετοιμάζει ότι η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική για όλους και στους εξωτερικούς χώρους. 

Έχουν αρκετούς οπαδούς με το μέρος τους, αλλά αν οι υπόλοιποι αποφασίσουν να φωνάξουν "Ως εδώ" δεν θα ξέρουν οι "αρμόδιοι" που να χώσουν τις μάσκες που θέλουν να μας φορέσουν.

Ολόκληρο το βίντεο, εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...