Λιτά και περιεκτικά

 

Πριν λίγη ώρα, ένας Ορθόδοξος ιερομόναχος της Ρωσικής Εκκλησίας, έκανε αυτή τη δημοσίευση στο twitter μνημονεύοντας τον Μακαριστό Χριστόδουλο.

 

Ύστερα από λίγη ώρα συμπλήρωσε,  αν ζούσε σήμερα "αυτή τη στιγμή δεν υπήρχε ρωσοφοβία στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι πιστοί Ρώσοι θα μπορούσαμε να λάβουμε κοινωνία και εξομολόγηση όταν ήρθαμε στην Ελλάδα για εορτές"

Όταν Έλληνας χρήστης σχολίασε ότι οι Έλληνες πιστοί δεν πάσχουν από Ρωσοφοβία, απλώς ο Βαρθολομαίος έδρασε δίχως να ρωτήσει κανέναν κι ότι εμείς δε μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις, εκείνος απάντησε: "Ο Βαρθολομαίος μισεί τον ρωσικό λαό. Εύχεται την εξαφάνισή μας. Και ο Αρχιεπίσκοπός σας Ιερώνυμος (ο διάδοχος του Χριστόδουλου) έσπασε την κοινωνία με το πατριαρχείο μας: επομένως ούτε κοινωνία ούτε ομολογία μέχρι την άφιξη του διαδόχου του".

Ενδεικτικό της κατάστασης μεν, απαράδεκτη η φιλοτουρκική στάση του Πούτιν δε, εξαιτίας των εκκλησιαστικών διαφορών που προέκυψαν, κατά τη γνώμη μου, με απόλυτη ευθύνη του Βαρθολομαίου. Ό,τι κι αν έγινε πάντως, δεν έχει λογική να στηρίζεις Ισλαμιστή που η χώρα του έχει τεράστιο ιστορικό στις σφαγές Χριστιανών. 

Ας μας λυπηθεί ο Θεός κι ας συγχωρέσει όλους μας για τα λάθη μας.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι έπαθαν οι Δεσποτάδες;

Μη φοβάστε τον πόλεμο, ο πόλεμος χάθηκε.

Περικυκλωμένοι...